Sandra Uittenbogaart

Sandra Uittenbogaart (1975) is een Haagse fotograaf die zich in haar kunstfotografie laat inspireren door de natuur dicht om haar heen, in haar eigen stad waar ze met veel liefde fotografeert. Verstilling en verwondering liggen aan de basis van haar werk, dat een sterk poëtische inslag heeft. Sandra is vanaf het eerste uur verbonden aan Drie kunstenaars en inmiddels biedt ze drie bijzondere fine-art series aan.

  • Clear Waters – serie van oktober 2020
  • Infinity – serie van november 2021 tot augustus 2022
  • Trees – serie van november 2021 tot December 2022

De serie Trees met kleurrijke bomen door de seizoenen heen, is vanaf april 2023 beschikbaar. In deze foto’s kun je verdwijnen in een door Sandra gecreëerde bomenwereld met allerlei doorkijkjes en verdwijnhoekjes. Hoe langer je kijkt, hoe meer details. Je raakt niet uitgekeken!

De serie Infinity is geïnspireerd op ‘het mooiste landschappelijke sieraad van Den Haag’. In deze serie experimenteert Sandra met beweging en verstilling en heeft ze de zee in veel van haar gedaantes weten vast te leggen, met een bijna abstracte toets. Van diepwarm rood naar koud blauw en vele nuances daartussen. Foto’s uit deze serie combineren daardoor bijzonder mooi met elkaar. Ze zijn verkrijgbaar in de afmetingen 30x40cm en 40x60cm, allemaal ingelijst.

Clear Waters is een fine art serie die Sandra maakte tijdens de eerste maanden van de lockdown waarin we alleen naar buiten mochten voor de spreekwoordelijke frisse neus. Ze wandelde langs vijvertjes en slootjes en het viel haar op dat we niet alleen een prachtig heldere lucht, maar ook ongelooflijk helder water hadden. En terwijl de wereld, zoals wij die kenden zich langzaam sloot, opende zich onder haar ogen een heel nieuwe wereld met vormen, structuren en kleuren die ze nooit eerder had gezien. Duister, geheimzinnig en betoverend. De foto’s uit deze serie zijn in diverse formaten te bestellen, met en zonder lijst. Clear Waters nummer 4 is inmiddels (oplage van 10) uitverkocht.

Sandra ontmoeten?

We kunnen ons voorstellen dat het werk van Sandra je aanspreekt en dat je er meer over wilt weten. Stuur dan een mail naar esther@3kdenhaag.nl. Je kunt ook bellen of appen naar 06 81 98 85 99. We maken dan een afspraak voor een ontmoeting, online of offline. Wij nemen graag contact met je op om een en ander te bespreken. Direct een bestelling plaatsen mag natuurlijk ook.

Meer informatie over Sandra Uittenbogaart, https://sandrauittenbogaart.nl/over/

Kunstwerken en prijzen

De kunstwerken van Sandra zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en een beperkte oplage van 10 stuks. Ieder werk wordt gesigneerd en voorzien van een echtheidscertificaat. De formaten en prijzen van de kunstwerken vind je hieronder terug. Alle foto’s worden gedrukt op mooie kwaliteit fine art papier. Je kunt verder kiezen voor de verschillende afwerkingen zoals met een donker passe-partout, museumglas en antraciete lijst. Een houten baklijst of een afdruk zonder lijst behoort ook tot de mogelijkheden. Mail, app of bel ons, want Sandra adviseert je graag. Onder Contact staan onze gegevens.

  • 20X30 cm met lijst, €495
  • 20X30 cm passepartout met lijst,  €550
  • 30X45cm op eibond zonder lijst €495
  • 30X45 cm dibond met houten baklijst of galerielijst, €595
  • 40X60cm zonder lijst op dibond, €595
  • 40X60 cm dibond met houten baklijst of galerielijst, €695
  • 40X60 cm museumglas met lijst, €695
  • 50X75 cm dibond zonder lijst, €695
  • 50X75 cm dibond met houten baklijst, €795